sad_pvnDMEs57q

اهمیت شستشوی لباس کودکان و نوزادان


مدیر مدیر /
05 فروردین 1403

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مادرها، شستشوی صحیح و مناسب لباس نوزادان و کودکان است. کودکان، خصوصاً در سال اولیه زندگی، پوست نازک و حساسی دارند و باید هنگام شستن لباس‌هایشان، این نکته را در نظر گرفت .

سیستم ایمنی نوزادان در بدو تولد ضعیف است، بنابراین نباید در معرض آلودگی قرار بگیرند. در این بین، لباس‌ها اهمیت زیادی دارند چون مستقیم با کودک در تماس هستند و آلودگی زیادی جذب می‌کنند. روش شستشوی لباس‌های نوزادان و کودکان با بزرگسالان متفاوت است. پوست آسیب‌پذیر و نازک نوزاد، ممکن است در مقابل مواد شوینده شیمیایی واکنش نشان دهد و سلامتی کودک به خطر بیفتد.

 

همچنین لکه‌های پروتئینی مانند لکه‌های شیر مادر، باکتری زیادی جذب می‌کنند و ممکن است باعث بیماری کودک شوند. بنابراین بهتر است برای شستشوی لباس نوزاد ، از شوینده‌های مخصوص استفاده شود. به‌توصیه متخصصان کودک، لباس‌های نو را قبل از پوشاندن حتماً آبکشی و ضدعفونی کنید. چون لباس‌ها قبل از خرید بارها دست‌به‌دست شده‌اند و ممکن است آلوده باشند.

 

قبل از شستشو لکه‌ها را از بین ببرید

لباس‌های نوزاد معمولاً زود به زود به شیر، ادرار و مواد مختلف دیگر آلوده می‌‌شود. بهتر است قبل از شستشو لکه‌ها را تمیز کنید تا از پاک شدن باکتری‌ها و تمیز شدن لباس مطمئن شوید. برای از بین بردن لکه‌های مختلف، به نکات زیر توجه کنید:

 

برای از بین بردن لکه‌های پروتئینی مانند شیر، آب دهان و لکه‌های غذا، می‌توانید لباس‌ها را در آب سرد یا محلول آب گرم و صابون خیس کنید.

برای از بین رفتن لکه‌های روغنی مانند روغن‌بچه، پماد، کرم و… از نشاسته یا پودر تالک استفاده کنید. اگر لکه پررنگ است، می‌توانید از فرچه‌های مخصوص لباس کودک کمک بگیرید.

برای پاک کردن لکه‌های میوه‌ها، آب‌میوه‌ها و مرباها، از محلول آب و سرکه‌سفید یا آب و الکل استفاده کنید.

برای تمیز کردن لکه ادرار و مدفوع می‌توانید از محلول آب گرم و صابون یا آمونیاک کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: چند راهکار کاربردی برای پاک کردن انواع لکه از روی لباس کودک

 

انتخاب شوینده مناسب شستشوی لباس نوزاد

انتخاب شوینده مناسب اهمیت زیادی دارد. شوینده‌های غیراستاندارد و معطر، سلامتی پوست کودک را به‌خطر می‌اندازند، همچنین باعث پوسیدگی و از بین رفتن لباس می‌شوند. برای شستن لباس‌های نوزاد، بهتر است از شوینده بدون آنزیم، بدون بو و بدون مواد سفید کننده استفاده کنید. همچنین توصیه می‌شود برای لباس‌های کودکان، از شوینده‌های مایع استفاده کنید، چون سریع‌تر از پودرهای جامع از الیاف لباس جدا می‌شوند.

نکاتی برای شستشوی لباس نوزاد که باید حتما رعایت کنید

حتماً از شوینده‌های مخصوص کودک استفاده کنید.

درجه لباسشویی را روی دمای مناسب کودک (baby care) تنظیم کنید تا الیاف پارچه آسیب نبیند.

اگر نوزادتان مبتلا به اگزما یا سایر بیماری‌های پوستی است، از پزشک متخصص دستورالعمل شستشو بگیرید.

قبل از شستن لباس‌ها، برچسب رویشان را مطالعه کنید؛ بعضی لباس‌ها با توجه به نوع پارچه، دستورالعمل خاصی برای شستشو دارند.

لباس نوزاد را قبل از شستشو در آب سرد خیس کنید تا لکه‌های شیر یا ادرار راحت‌تر شسته شوند.

در مرحله‌ی آب‌کشی اطمینان حاصل کنید که اثری از شوینده‌ها روی لباس نمانده است؛ لباس‌هایی را که مستقیم با پوست کودک در تماس هستند، دوبار آبکشی کنید.

اگر شاغل هستید و زمان زیادی برای شستن لباس‌ها ندارید، هنگام خرید لباس به نوع الیاف توجه کنید و لباس‌های ضد حساسیت بخرید، الیاف لباس‌های ضد حساسیت هنگام شستشو مواد شیمیایی را جذب نمی‌کنند.

اگر پوست کودک دچار جوش، خشکی خارش و سوزش شد، بعد از مشورت با پزشک مواد شوینده را تغییر دهید.

از نرم‌کننده و سفیدکننده استفاده نکنید.

بهتر است لباس‌ها را در معرض هوا و آفتاب خشک کنید.  

قبل از استفاده از مواد شوینده، حتماً دستورالعمل رویش را بخوانید. 

لکه‌ها را بلافاصله با آب سرد بشویید و تا شستن لباس صبر نکنید، چون به‌مرور به الیاف پارچه نفوذ می‌کنند و تمیز کردنشان سخت‌تر می‌شود.  

هرگز برای سفید کردن لباس نوزاد و کودک، از وایتکس استفاده نکنید؛ برای این کار می‌توانید از سفیدکننده‌های طبیعی مانند جوش شیرین یا آب‌لیمو استفاده کنید.

بهتر است در هر شستشو، اول لباس‌های نوزاد را داخل ماشین لباسشویی بیندازید، بعد لباس بزرگسال‌ها، چون ممکن است باکتری‌ها منتقل شوند.

می‌توانید لباس‌ها قبل از انداختن در ماشین لباسشویی، در محلول آب و صابون خیس کنید تا بهتر شسته شوند.

لباس‌های مرطوب کودک را روی هم پهن نکنید تا عفونت‌های قارچی ایجاد نشوند.

وقت شستشو جوراب‌ها و لباس‌های کوچک را در یک کیسه‌ی توری قرار دهید.

بیشتر بخوانید: آیا باید لباس نو را قبل از پوشیدن بشوییم؟

 

کهنه‌ی نوزاد را چطور بشوییم؟

دقت در شستن کهنه‌های پارچه‌ای نسبت به سایر لباس‌های نوزاد، اهمیت دو چندان دارد. کهنه‌ی نوزاد دفعات بیشتری شسته می‌شود و مستقیم با پای کودک در تماس است، بنابراین هرگز نباید با مواد شیمیایی شسته شود. برای شستن کهنه، تنها از آب داغ و صابون مخصوص استفاده کنید تا باعث بروز حساسیت و آلرژی نشود. در ضمن بهتر است کهنه‌ها جدا از سایر لباس‌ها شسته شوند تا باکتری‌ها منتقل نشوند.

 

علت زرد شدن لباس نوزاد چیست؟

لباس‌های سفید نوزاد بعد از مدتی به دلیل لکه‌های مکرر شیر و ادرار و جذب باکتری‌ها، تغییر رنگ می‌دهند و متمایل به زرد می‌شوند. برای حل این مشکل می‌توانید لباس‌ها در آب و جوش شیرین خیس کنید تا به رنگ اولیه برگردند؛ یا از محلول بسیار رقیق سفید کننده استفاده کنید و بعد لباس را خوب آبکشی کنید.

 

برای ارسال نظر باید عضو شوید